Biografie

Erna Temming geboren en getogen in Utrecht , komt uit een gezin van vijf kinderen waarin zij al als klein meisje dagelijks in contact kwam met de showbizz. Haar ouders speelden samen in een dansorkest en moesten thuis regelmatig repeteren.

Vaak op zaterdagochtend werd de zanginstallatie neergezet in de huis-kamer en werd er uit volle borst door het gehele gezin meegezongen. Dus de liefde voor muziek stroomt al van kinds af aan door de aderen. Het lef om op een podium te springen kwam pas veel later! De zenuwen speelde in die jaren een te grote rol. Mede door de steun van familie en vrienden besloot ze zich toch aan te sluiten bij het toen bestaande orkest The Twilights.

Tijdens de optredens in het land ontmoette zij met regelmaat het zangduo “Het Holland Duo” 

Het was 1997 toen Jan Verhoeven, op zoek naar een nieuwe zangpartner, Erna benaderde. Deze ontmoeting resulteerde in een 13 jaar lange samenwerking waarin vele albums zijn uitgebracht. Zo heeft Erna alle podia in Nederland mogen betreden, van Bruin cafe tot concertzaal. 

Dit alles heeft zeker de basis gelegd voor haar  solocarriere waar zij al diverse singles heeft uitgebracht zoals bv. "ik heb je lief" "de mooiste engel" en "comme ci comme ca"

AgendaEr is geen agenda beschikbaar.

Twitter